De Champagne regio is het enige wijngebied ter wereld waar Rosé gemaakt mag worden door het toevoegen van rode wijn (gemaakt in Champagne van Champage druiven). Het nadeel van (jonge) Pinot Noir toevoegen aan een frisse Champagne zijn de tannines en bitters. Doordat wij slechts 6% (eigen verbouwde, en Premier Cru) Pinot Noir toevoegen, ontstaat er een Rosé die fris is in aanzet, en daarna mooie tonen van aardbei en framboos krijgt, zonder onaangename tannine en bitters!

30 Maanden horizontaal gerijpt in onze kelders, na dégorgement nog eens 6 maanden. Fraaie zalmroze kleur, zachte mousse, veel frisheid, daarna rood fruit.

Harmonieuze blend tussen frisheid en rondheid. 

The Elegant

Blend: 40% Pinot Noir - 40% Meunier - 20% Chardonnay

Dosage: 9 gram/liter (Brut)

Chef's Suggestion

Sommige gerechten zijn zó doordacht opgebouwd dat ze als vanzelfsprekend vragen om Champagne. Dat geldt zeker voor dit signatuurgerecht van Restaurant LaGrange in Buren.

Chef serveert Carabineros, aangemaakt met olijfolie, samen met een mousse van vadouvan, sushirijst, een krokante Hollandse garnaal en een verrassend element: ijs van citrus en gele curry. Het gerecht speelt met contrasten; romig en fris, zacht en krokant, verfijnd en intens, waardoor er een explosie aan smaken ontstaat.

Onze frisse Rosé Champagne sluit hier naadloos bij aan. De frisse aanzet en de expressieve tonen van rood fruit geven balans aan de kruidige diepte van de vadouvan en de delicate zoetheid van de Carabineros. De citrus in de champagne vindt een prachtige harmonie met het ijs van gele curry, terwijl de mousse en fijne bubbels zorgen voor elegantie en spanning.