Deze Rosé Champagne is vooral gemaakt met expressie van rood fruit. Mooie frisse aanzet, en daarna zeer veel fruit. Doordat ook de toegevoegde rode wijn van Premier Cru kwaliteit is, ontstaat er een harmonieuze blend van smaken, waar het rode fruit domineert, zonder dat er extra suiker toegevoegd is.

Gastronomisch een zeer goede begeleider van diverse gerechten, maar ook als aperitief een fantastische Champagne.

Zoals elke Champagne van Courtier rijpt deze Rosé minimaal voor 36 maanden in onze kelders. Fraaie rood-roze kleur, zachte mousse, mooie frisheid, daarna rood fruit.

The Expressive

Blend: 40% Pinot Noir - 20% Meunier - 40% Chardonnay

Dosage: 9 gram/liter (Brut)

Chef's Suggestion

Bij The Lemon Tree in Deventer betekent fine dining het maken van een culinaire reis die nergens anders mee te vergelijken is. Geïnspireerd door de principes van de Scandinavische keuken, richten zij zich op puurheid, eenvoud en het gebruik van de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Een van de signatuurgerechten is de Irish Mór-oester: een zachte, romige oester.

Hij wordt licht gegarneerd met een beurre blanc, verrijkt met Vin Jaune, wat een subtiele kruidigheid toevoegt. Vervolgens werken ze het af met een poeder van geroosterde lente-ui, dat een verfijnde rokerigheid en diepgang in smaak brengt.
Voor balans en frisheid voegen we een kalamansi-gel toe, die met zijn citrusachtige zuren de rijkdom van de oester en de saus doorbreekt.

Dit gerecht komt volledig tot zijn recht in combinatie met de Courtier x The Lemon Tree Champagne Premier Cru Rosé: een Champagne met meer intensiteit en body. De complexe fruittonen harmoniëren prachtig met de zuren van de kalamansi, terwijl de subtiele fruit tonen in de wijn de geroosterde lente-ui aan kan. Zo ontstaat een uitgebalanceerde en onvergetelijke pairing.